INREGISTRARE | AUTENTIFICARE

« Festivalul Drepturilor Copilului » - Forumul Copiilor și Tinerilor 

Bine ai venit!

Forumul Copiilor și Tinerilor debutează cu o platformă on-line de dezbatere, găzduită de ChildHub

Împreună cu tine și cu alți copii și tineri, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) deschide seria dezbaterilor pe tematica drepturilor copilului.

Vrem să aflăm dacă, copiii și tinerii din România cred în FORȚA LOR DE SCHIMBARE, în dreptul lor la OPINE ȘI LIBERA EXPRIMARE. Vrem să aflăm dacă, copiii și tinerii ȘTIU CĂ POT AVEA UN CUVÂNT DE SPUS și că pot PARTICIPA la deciziile ce îi privesc.

Te încurajăm să îți exprimi opinia cu privire la drepturile copilului, respectând, desigur, câteva reguli pe care le poți găsi mai jos.

 • Pentru că dorim să asigurăm un mediu sigur și deschis dialogului, este important să te înregistrezi doar cu inițialele numelui tău (ex: G.S) sau cu un „username” (pseudonim) la alegere, astfel încât informațiile tale personale să nu fie disponibile (adresă de email, numele complet, adresa, CNP, număr de telefon, cont de Facebook/Instagram etc.)
 • Utilizatorii vor alege un „username” adecvat și decent.
 • Este important ca în cadrul acestui Forum, să ne exprimăm acordul/dezacordul cu privire la opiniile celorlalți, într-un mod respectuos.
 • Deoarece dorim ca discuțiile să se desfășoare într-o atmosferă cât mai prietenoasă, în cadrul Forumului vom evita promovarea site-urilor, blog-urilor sau produselor care nu sunt relevante discuțiilor.
 • Utilizatorii nu vor posta mesaje obscene sau vulgare.

DISCUŢII ÎN LIMBA ROMÂNĂ

- Locul unde opinia ta e asteptata -

Postați o nouă discuție

 

FONPC
Add new topic
Topic Replies Last post
Vot in scoli
by Olaru - 08 Oct 2018 - 9:48pm
3 C - 30 Oct 2018 - 5:01pm
Să construim o lume mai bună!
by Gabriela Udrea - 10 Sep 2018 - 4:07pm
19 C - 30 Oct 2018 - 5:12pm

Forumului Copiilor și Tinerilor este derulat în cadrul proiectului „Festivalul Drepturilor Copilului”, implementat de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), în parteneriat cu  Fundația United Way România și PROFI, care este și finanțator, prin intermediul campaniei „Te costă 0.00 lei să ajuți un copil”.

Forumului Copiilor și Tinerilor Festivalul Drepturilor Copilului” este susținut și de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (A.N.P.D.C.A) și Fundația Terre des Hommes (TdH) Elveția.

Forumul debutează cu o platformă on-line de dezbatere pentru copii și tineri, găzduită de ChildHub.

Pe această platformă on line îți vei putea exprima opinia cu privire la respectarea drepturilor copilului în România:

 • Care sunt cele mai încălcate drepturi ale copilului?
 • Cum s-ar putea implica copiii și tinerii pentru a-și apăra drepturile?
 • Ce ar trebui să facă autoritățile publice, ONG-urile, părinții și comunitatea, pentru ca drepturile copilului să fie respectate?
 • Ce cred copiii și tinerii despre dreptul copilului la participare?
  • Ce însemnă acest drept?
  • Cum și unde este aplicat?
  • Cum s-ar putea implica autoritățile, părinții și ONG-urile pentru ca acest drept să fie încurajat și respectat?
 • Care sunt prioritățile pe care România ar trebui să le dezbată pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în 2019,

Moderatorul acestei platforme de dezbatere on-line este Andreeas Novacovici – din partea FONPC.

Opinia ta este foarte importantă pentru noi, astfel încât te încurajăm să fii cât mai activ.

Pentru a respecta legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal, îți precizăm că nu trebuie să îți afișezi numele complet sau alte informații, ci pentru a-ți expune opinia, poți folosi doar inițialele numelui sau un ”username” la alegere. 

Opinia ta va fi utilizată doar în cadrul acestui proiect, iar FONPC nu va folosi datele tale de identificare în niciun scop.

FONPC își rezervă dreptul de a șterge sau bloca acele mesaje care nu corespund principiilor drepturilor copilului și ale Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil.

Această platformă on-line de dezbatere este adresată doar copiilor și tinerilor între 7 – 25 ani, nu și adulților de peste 25 de ani.

Vă rugăm să scrieți la adresa: office@fonpc.ro, pentru a sesiza orice pericol sau suspiciune cu privire la conținutul sau modul de lucru al platformei.

Pentru mai multe informații despre desfășurarea proiectului, accesați acest link